Mill og Mortar økologisk muskatnød.

55,00 kr.
Inkl. moms

Økologisk muskatnød og blomme fra danske Mill og Mortar.

Antal
 

Sikker betaling

 

Sikker forsendelse

 

Byt eller penge retur

Flotte nødder i skal og den aromatiske muskatblomme.
Beskrivelse:
Vores muskatnødder er bevaret i skallen, naturens egen konservering. Muskat er et fascinerende krydderi, og faktisk leverer muskattræet to krydderier, nemlig muskatnød og muskatblomme. Muskatblommen er ikke en blomme, men en frøkappe, der sidder uden om en nøddeskal, der indeholder selve muskatnødden. Udenom det hele sidder en tyk, beskyttende skal, so på en hestekastanje, skallen revner når nødden er moden. Det er et fascinerende syn, når yderskallen revner og afslører den knaldrøde muskatblomme og den mørkebrune, skinnende nød.
Muskatnød er et kendt krydderi, der som oftest ses i stuvninger og i saucer, mest kendt er nok bechamelsaucen til lasagnen.

Muskatblommen er mindre kendt, men kan bruges som muskatnød i det salte køkken, hel i gryderetter, marinader og -lager og stødt i fars og pølser. Smagen er lidt mindre kraftig end nøddens og har en lidt sødlig undertone, hvilket gør, at den også optræder i kager og desserter, især gør muskatblommen sig godt med chokolade og flødeskum. Muskatblomme indgår også i Garam Masala, et klassisk indisk krydderi.

Vores muskatnød og -blomme kommer fra landsbykooperativet i Pilimathalawa og nødderne er bevaret i skallen for at konservere smag og aroma. Muskatblommen er hel og er svagt orangerød.

Muskatnød: Knæk nødden og riv på et rivejern eller bræk i små stykker og direkte i gryden.
Muskatblomme: Brug den hel eller riv den i små stykker. Kan også stødes i morter eller i en kaffekværn.

  •  45 g.
  • Økologisk.
Ny

Relaterede varer

(Der er 32 andre varer i denne kategori)