Mill og Mortar økologisk muskatnød.

55,00 kr.
Inkl. moms

Økologisk muskatnød og muskat blomme fra danske Mill og Mortar.

Antal
 

Sikker betaling

 

Sikker forsendelse

 

Byt eller penge retur

Flotte nødder i skal og den aromatiske muskatblomme.


Mill og Mortars muskatnød er bevaret i skallen da det er naturens egen konservering.

Muskatnød er et fascinerende krydderi. Faktisk giver muskattræet to forskellige krydderier, nemlig muskatnødden og muskatblommen.

En muskatblommen er ikke en blomme som vi normalt kender blommer, men en frøkappe som sidder uden om den nøddeskal som indeholder selve muskatnødden. Udenom det hele sidder så en tyk og beskyttende skal ligesom på en kastanje. Skallen revner når nødden er moden og det er et fascinerende syn når skallen revner og afslører den helt knaldrøde muskat blomme og den mørkebrune og skinnende nød.


Muskatnød er et kendt krydderi og bruges ofte i stuvninger og saucer, men vi kender det bedst i bechamelsauce til lasagne.

Muskatblommen er ikke så kendt, men den kan bruges ligesom muskatnødden i det salte køkken. Brug den hel i en gryderet, i marinader og i lager. Hvis man støder det så også i fars og i pølser. Smagen er ikke helt så kraftig som muskatnøddens og har en let sødlig undertone der gør, at den også bruges i kager og i desserter. Især er muskatblommen god sammen med chokolade og med flødeskum.

Muskatblomme bruges også i det klassiske indiske krydderi, Garam Masala.

Mill og Mortars muskatnød og muskat blomme kommer fra landsbykooperativet i Pilimathalawa. Muskatnødderne bevares i skallen for at konservere både smag og aroma bedst muligt

Muskatblommen er hel og orange / rød.

Knæk din muskatnød og riv på et fint rivejern eller bræk i små stykker og kom den direkte i gryden.
Brug din muskatblomme hel eller riv den i små stykker. Den kan også stødes i morter.

  •  45 g.
  • Økologisk.
Ny

Relaterede varer

(Der er 32 andre varer i denne kategori)