Sort hvidløg har man kendt i århundred og det bliver mere og mere populært for tiden da det passer godt ind i den plantebaserede mad.
Man mener at sort hvidløg oprindelig stammer fra Korea hvor det er blevet brugt som krydderi og i medicin gennem århundreder. I dag fremstilles sort hvidløg i hele Asien og i Europa hvor vi sætter stor pris på umami smagen i madlavningen.
Sort hvidløg fremstilles ved at hele hvidløg modnes ved ca. 70 grader under høj luftfugtighed i ca. 2 måneder. Igennem modningsprocessen gennemgår hvidløg en Maillard reaktion hvor varmen sammen med fugtigheden skaber ændringer i hvidløgets aminosyre og sukker indhold. Herved ændres farven på hvidløget sammen med konsistensen og smagen. Farven bliver sort og konsistensen bliver både blød og fedtet. Hvidløgets skarpe smag og lugt forsvinder helt og der opstår en dyb umami - syrlig og sød og med noter af anis og balsamico.
Mill og Mortars sorte hvidløg er tørret yderligere og herefter granuleret så det kan arbejde som et krydderi.
Brug sort hvidløg direkte i saucer, i suppe, tærter og marinader og mayonnaise og dip. Hvis du kender Yotam Pttolenghis kogebøger så ved du også at sort hvidløg ikke er til at undvære.
- Økologisk.
- Dyrket og modnet i Cordoba i Spanien.
- Opbevares mørkt, lufttæt og tørt.
- Mill og Mortar økologisk Sort Hvidløg granulat.